Ouderschapskennis
 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


[ advertenties ]

Oproep aan ouders: Aanmelden Leuker voor later: op school!

Het onderzoek Leuker voor Later is nu aanbeland in een nieuwe fase: de basisschool. Opnieuw willen de onderzoekers weten hoe het met ouders gaat. Daarvoor zijn zij op zoek naar ouders met een kind in groep 1 t/m 4 van de basisschool. Je wordt gevraagd om elk schooljaar een online vragenlijst in te vullen, en als je het leuk vindt kan je ook geïnterviewd worden.
Oproep aan ouders: Aanmelden Leuker voor later: op school!


Over het onderzoek
Vijf jaar geleden startte het lectoraat Ouderschap & Ouderbegeleiding van Hogeschool Leiden een grootschalig onderzoek naar ouderschap (Leuker voor Later). Ruim 500 ouders werden vanaf de geboorte van hun kind gevolgd tot hun kind 4 jaar was. Centraal stonden de vragen: Hoe beleven ouders het ouderschap? Welke ontwikkeling maken ouders door? En aan welke ondersteuning hebben zij behoefte? Want: als ouders goed in hun vel zitten, gaat het ook beter met hun kinderen. De resultaten van dit onderzoek hebben onder andere geleid tot de ontwikkeling van de cursus OuderTeam én zijn verwerkt in Ouderschap is jongleren, een lees- en werkboek met informatie, inzichten en tips voor ouders met jonge kinderen.

Meer informatie over deelname aan het nieuwe onderzoek - Leuker voor Later - vind je hieronder. 
Klik hier voor meer informatie over deelname.


Over het boek Ouderschap is jongleren 

Dit groeiboekje bereidt ouders voor op het ouderschap. Ouderschap is jongleren, zeker in de eerste jaren waarin de oudervaardigheden nog moeten groeien. De informatie, inzichten en tips in dit lees- en werkboek is gebaseerd op vier jaar onderzoek van het lectoraat Ouderschap & Ouderbegeleiding van Hogeschool Leiden.

Vanuit de ervaringen van ouders en vanuit wetenschappelijke inzichten krijgen ouders in deze publicatie handvatten om de uitdagingen van de pittige eerste jaren beter aan te kunnen. 

Lees meer & bestel bij Uitgeverij SWP.

 Meer titels voor ouders en verzorgers