Voor ouderbegeleiders & opvoedondersteuners

NIEUW | Woelig gevoelig. Werken met reflexen bij onbegrepen gedrag

Kinderen en jongeren die buiten de lijntjes kleuren – het zijn de dromers, de ‘snelle Jelles’, de clowntjes, de uitvinders, de helpers of de dwarslopers. Velen van hen belanden in het hulpverleningscircuit, omdat hun gedrag niet wordt begrepen of als lastig wordt gezien. Soms krijgen zij een diagnose als ADD, ADHD of autisme. Vaker worden ze gelabeld aan de hand van hun gedrag, zoals brutaal, depressief of angstig. Maar is dat terecht?
NIEUW | Woelig gevoelig. Werken met reflexen bij onbegrepen gedrag


Aan de hand van praktijkvoorbeelden krijgt de lezer een inkijk achter het zichtbare gedrag van het kind, de invloed hierop van beschermende primaire reflexen, en de rol van de omgeving hierin. Van belang is om eerst het lijf te kalmeren. Pas dan ontstaat er ruimte om fysiek en emotioneel te reguleren én te verwerken. Authentiek contact, liefdevolle aanraking en bewegen is hiervoor de basis, naast het stellen van de vraag: ‘Lief kind, wat heb je nodig?’

Woelig gevoelig is geschreven voor iedereen die zelf kinderen heeft en voor hen die met kinderen werken. Het is een vervolg op Prachtig lastig. Onbegrepen gedrag en reflexpatronen (Uitgeverij SWP, derde druk 2022), en staat tegelijkertijd op zichzelf.

Het nieuwe boek van Van Wensen is onder andere geschikt voor kinderartsen, kindertherapeuten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, leerkrachten, ib'ers, orthopedagogen, ouders en andere (jeugd)professionals.

Carla van Wensen heeft zich na haar opleiding tot fysiotherapeut gespecialiseerd in het holistisch werken met kinderen en jongeren.

Lees meer & bestel Woelig gevoelig bij Uitgeverij SWP!

Bekijk inkijkexemplaar