Voor ouderbegeleiders & opvoedondersteuners

Nieuw | Blindebeest. Welk dier heb ik hier?

Blindebeest. Welk dier heb ik hier? is een grappig en interactief boekje. Er valt veel te zien en het is spannend omdat de kinderen zelf mee kunnen raden. Aap mag beginnen. Hij krijgt een blinddoek voor en zoekt een van de andere dieren. De kinderen moeten helpen raden welk dier het is. Zou jij bijvoorbeeld de staart van een giraf herkennen? Op de volgende bladzijde zie je het hele dier. Aap, Olifant, Neushoorn, Giraf en Zebra hebben plezier in het spel. Maar pas op voor Tijger! En doet de kleine Mol ook mee?
Nieuw | Blindebeest. Welk dier heb ik hier?


Via de levensechte illustraties van Ido Remi Weijers en het verhaal van Tjitske Akkerman leren kinderen spelenderwijs iets over de verschillende dieren en hun zintuiglijke vermogens, zoals de slechte ogen van Neushoorn of de goede oren van Zebra.

Vanaf 3 jaar.

Lees meer en bestel Blindebeest. Welk dier heb ik hier? bij Uitgeverij SWP.

Over de auteurs

Tjitske Akkerman deed de pedagogische academie en de opleiding tot docent expressie. Zij maakte samen met kinderen verhalen en voerde die op als toneelstuk. Ido Remi Weijers heeft van jongs af aan veel getekend en geschilderd. Na een periode als beeldend kunstenaar sloeg hij een nieuwe weg in en startte hij samen met Tjitske en een groep vrienden een speelgoedwinkel en werkplaats. Ze maakten niet alleen allerlei soorten houten speelgoed, legpuzzels, poppen en dieren, maar ook kleine boekjes voor grote kleuters. Toen Tjitske de mogelijkheden van een universitaire studie begon te verkennen en spannende wetenschappelijke boeken mee naar huis nam, kreeg Ido daar ook zin in en besloten ze samen deze nieuwe weg in te slaan. Het tekenen verdween naar de achtergrond en de studie kwam op de eerste plaats. Ze studeerden samen, waren verbonden aan verschillende universiteiten en publiceerden heel veel boeken en nog veel meer artikelen, vooral op pedagogisch gebied.

De laatste jaren zijn ze weer begonnen met kinderboeken te maken. In eerste instantie voor alle neefjes en nichtjes en met Blindebeest voor een breder publiek.

Meteen bestellen. Klik hier! 

Bekijk hier het inkijkexemplaar.