Ouderschapskennis
 Ouderschapskennis
 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


[ advertenties ]

Internationale dag van de Ouders

Vandaag is het de Internationale dag van de Ouders. In aanloop naar deze dag organiseerde het NCJ samen met de BV Familie de Week van de Ouders (28 mei tot en met 1 juni). De week opende met de première van ‘Ticket to the Tropics’, een documentaire over gezinnen anno nu. Ouders, grootouders en kinderen vertellen hoe het echt met hun BV Familie gaat. Dat het tijdens de 'tropenjaren' zwaar is voor jonge gezinnen lijkt algemeen bekend. Maar is dit wel zo onschuldig als het klinkt?

Internationale dag van de Ouders

Voor veel ouders wordt de druk van de samenleving om zowel zakelijk als privé te presteren te veel. Maar liefst 1 op de 3 ouders geeft aan hoge druk te ervaren. Met als gevolg meer (v)echtscheidingen, grotere ongelijkheid tussen man en vrouw en meer psychische klachten voor zowel ouders als kinderen.

BV Familie legt uit: “Onderzoeken naar de druk op ouders en de samenhang met diverse maatschappelijke problemen zijn nog schaars. Wat buiten kijf staat, is dat er een bepaalde keerzijde zit aan de welvaartsmedaille. Door een cocktail aan veranderingen in de maatschappij én het hoge tempo, loopt de druk op ouders en daarmee de druk op kinderen op. Terwijl instanties en systemen daar niet per se op zijn aangesloten.”

Iedereen wordt opgeroepen om het gesprek op gang te brengen en te laten zien dat het ouderschap niet altijd vlekkeloos verloopt en het leven niet altijd fantastisch is. Gebruik de hashtag #hebheterover op social media en praat mee!
Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:
Om spam tegen te gaan dient u het onderstaande hokje aan te vinken en moet u mogelijk een vraag beantwoorden.

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.