Ouderschapskennis
 Ouderschapskennis
 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


[ advertenties ]

Data ouderschapscursussen maart 2017

In maart 2017 vinden zowel de basismodule als de verdiepingsmodule weer plaats! U kunt separaat voor de basismodule intekenen. In combinatie met de verdiepingsmodule vormt het een leerganggeheel. José Koster is een topdocent en trainer op dit terrein met hoge cursistenevaluaties.

24 maart 2017

Tijdens de basismodule wordt een theoretisch kader over ouderschap aangeboden waardoor beroepskrachten zich beter uitgerust zullen voelen om de aansluiting met de ouder niet te verliezen. Hoe kun je naast het kind-perspectief ook het ouder-perspectief in nemen? Wat is eigenlijk het verschil en hoe essentieel is dat? We bespreken aannames over ouderschap die helpen om de ‘Ouderbegeleidende positie’ aan te nemen en we kijken naar de heersende sociale en persoonlijke perspectieven op ouderschap. 

31 maart 2017

DeVerdiepingsmodule Samenwerken met ouders gaat dieper in op de theorie en behandelt het denkschema met 'Bufferprocessen'.
'Buffers' zijn, volgens Alice van der Pas, de factoren die bijdragen aan de groei of stagnering van ouderschap. Ze ‘Bufferen’ de ‘ouderlijke werkvloer’ (het opvoedgebeuren)tegen zware omstandigheden. De Buffers vormen het veerkrachtsysteem. Kennis over deze factoren biedt inzicht wat een beroepskracht in zorg, welzijn en onderwijs kan doen om ouders, zelfs in de soms minimale tijd die beschikbaar is, te kunnen helpen bij het (her-)vinden van hun kracht. Dit draagt bij aan een betere samenwerking en dit is altijd in het belang van het kind. 

 

24 en 31 maart

Of teken direct in voor de tweedaagse leergang op deze pagina

 

 
Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:
Om spam tegen te gaan dient u het onderstaande hokje aan te vinken en moet u mogelijk een vraag beantwoorden.

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.