Voor ouderbegeleiders & opvoedondersteuners

Agenda

Introductiecursus Participatief Actieonderzoek

Datum:21 september, 2021
Locatie:Logavak Utrecht
Website:https://www.logavak.nl/aanbod/11/276/1726/cursus-participatief-actieonderzoek
Beschrijving:In de uitvoering van projecten lopen we vaak tegen problemen aan die te maken hebben met te weinig draagvlak bij betrokkenen. Waarom doet de doelgroep niet mee? Waarom maken ze geen gebruik van wat we aanbieden? Waarom loopt het project vast? En waarom zijn er spanningen tussen groepen?

In de 3 daagse workshop participatief actieonderzoek (PAO) maak je kennis met deze valkuilen en leer je hoe je lokaal meer draagvlak creëert voor je project. Hoe zorg je dat je project daadwerkelijk aansluit bij de behoefte van de lokale belanghebbenden? Hoe kun je mensen écht meenemen in je project? En hoe zorg je ervoor dat zij het project omarmen en goed overnemen, zodat het bij de doelgroep goed verankerd is?

Aan de hand van concrete actieonderzoeksprojecten op diverse plekken in de wereld neemt Madelon je mee in de basisprincipes van PAO en legt ze uit hoe een PAO-proces in zijn werk gaat. Vervolgens ga je met een eigen project aan de slag met behulp van een PAO canvas. Je leert hoe je PAO in jouw project kunt integreren, zodanig dat je het beste uit je project haalt en de meeste impact bereikt. Je gaat naar huis met concrete ideeën en stappen voor jouw project waar je direct mee aan de slag kunt!