Ouderschapskennis
 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


[ advertenties ]

Agenda

Training Profiling en micro-expressies

Datum:23 maart, 2021
Locatie:Logavak Utrecht
Website:https://www.logavak.nl/aanbod/13/282/1653/drie-daagse-profiling-voor-jeugdhulpverleners
Beschrijving:Aan alle gedragingen en uitingen liggen emoties ten grondslag. Volgens Ekman zijn er zeven basisemoties (angst, blijdschap, woede, verdriet, walging, verbazing en minachting) die binnen diverse culturen op dezelfde wijze op het gezicht verschijnen.

Emoties zijn altijd in de micro-expressies waar te nemen. Micro-expressies zijn subtiele, snel verschijnende en verdwijnende (0,03 seconde) spierbewegingen in het gezicht. Deze spierbewegingen worden veroorzaakt door een minimale samentrekking van de gezichtsspieren. Ze verschijnen juist daar waar mensen hun op dat moment gevoelde spanning of emotie proberen te onderdrukken. Ze zijn dan ook niet te verbergen of te manipuleren. Dit wordt het "lekken" van de emotie genoemd. Hierbij speelt mee dat ons bewuste denken minimaal een halve seconde achterloopt op ons onbewuste denken. Dat betekent dat wij onbewust al reageren op gebeurtenissen en gedachten voordat we beseffen wat er aan de hand is.

Deze training

Emoties zijn een reactie van onze hersenen op een trigger. Hierdoor zijn emoties zichtbaar in het gezicht, gebaren, lichaamshouding en in tonaliteit en daarmee voor een getrainde profiler niet te verbergen. Deze drie-daagse is een gedegen training met de wetenschappelijk onderbouwde methoden van profiling en helpt je om jouw gesprekspartner te doorgronden. De onderdelen die aanbod komen zijn:
*Protest emotie herkenning
*Uitleg emoties en werking van het brein
*Non-verbale communicatie
*Aansluiten in communicatie ter bevordering van stress-reductie gesprekspartner
*Leugendetectie en waarheidsvinding
*Observatie training
*Meta-programma’s
*Effecten vroeg kinderlijk trauma op gedrag
*Karakteranalyse


Let op! Om de driedaagse profiling te volgen moet je eerst een van de introductiecursussen hebben gevolgd:
*Bijtkleuters en pestpeuters: omgaan met stress bij het jonge kind;
*Gedragsanalyse bij kinderen;
*(Online) herkenning van stress bij kinderen.