Voor ouderbegeleiders & opvoedondersteuners

Agenda

Webinar (online) grensoverschrijdingen bij kinderen

Datum:11 september, 2020
Locatie:Logacom online
Website:https://webinar.logacom.nl/webinar-(online)-grensoverschrijdingen-bij-kinderen
Beschrijving:Impact en signaleren van trauma- en stressgerelateerde problemen
Juist in tijden van social distancing

In de digitale wereld van nu bestaat er voor kinderen en jongeren in toenemende mate kans om een grensoverschrijdende ervaring op te doen. In dit webinar zal de Rik Knipschild een overzicht geven van actuele wetenschappelijke kennis over de impact en gevolgen van (online) grensoverschrijdende gebeurtenissen bij kinderen en welke invloed dit op hun ontwikkeling kan hebben. Welke kind-, gezins-, en omgevingsfactoren werken beschermend in het verwerken van grensoverschrijdende gebeurtenissen? En welke factoren vormen een risico voor een gestagneerde verwerking? Hoe signaleer je een zorgelijke ontwikkeling en welke tools kun je inzetten ter ondersteuning? Op deze en enkele aansluitende thema’s zal spreker Rik Knipschild uitgebreid ingaan.

Dit webinar is er (ook) specifieke aandacht voor de beperkingen en mogelijkheden die er zijn op het reguliere hulpverleningsaanbod, als gevolg van social distancing.

Voor wie?
Professionals werkzaam in de jeugdhulpverlening met een signalerende functie, zoals groepsleiders, sociotherapeuten, wijkcoaches en orthopedagogen/psychologen.

Accreditatie
Voor het webinar wordt bij de volgende beroepsverenigingen accreditatie aangevraagd:

  • Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG).
  • Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ); accreditatiepunten voor SKJ worden verkregen met goedkeuring van NIP/NVO.
  • Registerplein