Ouderschapskennis
 Ouderschapskennis
 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


[ advertenties ]

Nieuw: Ouderschaps-expertmeetings

De redactie van het tijdschrift is gestart met de organisatie van expertmeetings.
De Ouderschapskennis expert-meetings bieden tijd en ruimte om met collega’s stil te staan bij wat ouders nodig hebben om hun ‘werk’ goed te doen. En natuurlijk ook wat professionals nodig hebben om met ouders te werken.

Nieuw: Ouderschaps-expertmeetings

Een inspirerende gast vertelt zijn verhaal en er is volop ruimte om daarna samen in gesprek te gaan onder leiding van een deskundige gespreksleider. Om vervolgens geïnspireerd en vol goede moed de werkvloer weer op te gaan. De aftrap was op 16 april jl. en ging over :Lastige oudergesprekken bij scheiding.

Op 2 juli is de volgende bijeenkomst:

Preventie kindermishandeling: wat kun je doen voor ouders vóórdat het misgaat thuis 
Peter Gielissen in gesprek met Sandra van Gameren 

Meer informatie: www.020719.logacom.nl 

Is kindermishandeling te voorkomen? Door wie? Welke interventies zijn er al en waarom blijven dan toch de cijfers alarmerend hoog? Wat kun je doen voor ouders om te voorkomen dat het misgaat thuis? Hoe ga je in gesprek met ouders om hen te verleiden het beste voor hun kind te doen (en erachter te komen wat ze daarbij nodig hebben)? Wat kan je helpen in die soms lastige gesprekken met ouders? Deze bijeenkomst is bij uitstek geschikt voor CJG-medewerkers, buurtteams, kraamverzorgenden, leerkrachten en beleidsmakers die als ‘solidaire samenleving’ de basis van ouders kunnen helpen versterken. Samen onderzoeken we hoe de psychologie van ouderschap en de ouderschapstheorie van Alice van der Pas daarbij helpend kan zijn.
 

De bijeenkomsten vinden plaats in Bildung.city in Amsterdam: gemakkelijk bereikbaar en idem parkeren.

 
Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.