Ouderschapskennis
 Ouderschapskennis
 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


[ advertenties ]

Agenda

Huiselijk geweld congres

Datum:22 november, 2018
Locatie:De Reehorst, Ede
Website:http://www.huiselijkgeweldcongres.nl/
Beschrijving:‘Geweld hoort nergens thuis’, Programma aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling 2018-2021.”(25-04-2018) heeft de opgave om huiselijk geweld en kindermishandeling te verminderen, de gevolgen ervan te beperken en de intergenerationele overdracht en cirkel van geweld te doorbreken. Dit wordt gedaan door een betrouwbaar netwerk op te zetten in iedere regio, doeltreffend samen te werken met de verschillende partijen en te blijven leren van elkaar.

Het 5e Jaarcongres Huiselijk Geweld probeert met enkele inspirerende sprekers en mooie initiatieven bij te dragen aan dit doel en zo dit complexe vraagstuk te verbeteren .

Tijdens het plenaire programma van deze dag komen vier inspirerende sprekers aan het woord. Burgemeester van Den Haag Pauline Krikke verzorgt de inleiding waarbij zij aangeeft dat bij huiselijk geweld vaker en sneller een huisverbod moet worden opgelegd. Dit is een goed middel om de situatie, in ieder geval voor een tijdje, te bevriezen. De dagvoorzitter Karel van Duijvenbooden gaat met haar dieper in op een aantal vragen hieromtrent.
Prof. Dr. Elise van de Putte gaat in op de (on)zin van screening op kindermishandeling in de spoedeisende medische zorg. Moeten we stoppen met de screening of kunnen we deze anders inrichten? Tijdens deze lezing wordt u meegenomen in deze lastige afweging.
Drs. Yaël Meijer gaat in op de hulp aan het jonge kind dat opgroeit in stress en geweld. Waar kijkt u naar en wat doet u als professional voor jonge kinderen (0-6 jaar) die vaak slecht herkenbaar klachtgedrag laten zien Hulpverleners zien in hun praktijk de kinderen van toen weer terug als ouders. Wat is er misgegaan? Hoe komt het dat we de cirkel van intergenerationele overdracht zo moeilijk kunnen doorbreken? Hoe kunnen we deze kinderen beschermen en voorkomen dat zij later dit patroon herhalen? Prof. Dr. Majone Steketee vertelt u hier meer over. Het congres staat onder deskundige leiding van dagvoorzitter Karel van Duijvenbooden, manager bij het Veiligheidshuis Regio Utrecht (VHRU).